Andorra, a la cua dels països europeus en accés a la contracepció moderna

5 juny 2018

El Fòrum Parlamentari Europeu per a la Població i el Desenvolupament (EPF) ha elaborat l’Atles de la Contracepció: un mapa que aplega 45 països europeus classificats en base a l’accés als subministraments anticonceptius, l’assessorament en planificació familiar i la informació en línia. (Febrer 2017).

França és el país número u per accedir a la contracepció a Europa amb una nota de 90,1%. També és el país amb la taxa de natalitat més alta del continent. Andorra, el darrer amb 18,8%. Espanya té el 70,1%.

Font del document ContraceptionInfo. Versió pdf

Onze països tenen un lloc web molt bo o excel·lent amb el suport del govern amb informació sobre els diferents tipus d’anticoncepció.

Mentre que molts altres països tenen llocs web dirigits per empreses farmacèutiques o ONG, set països no tenen cap tipus de lloc web que proporcioni informació sobre anticonceptius (Albània, Andorra, Armènia, Azerbaidjan, Geòrgia, Grècia i Rússia). Alguns d’aquests mateixos països tenen una taxa d’ús anticonceptiu molt baixa, una elevada taxa d’avortament i una prevalença de mites sobre anticoncepció.

Vint-i-cinc països no proporcionen cap tipus de reemborsament per contracepció. Entre ells, Andorra. Un país, Eslovàquia, té una llei que prohibeix explícitament qualsevol tipus de reemborsament per contracepció.

Font del document ContraceptionInfo. Versió pdf

Turquia ofereix certs subministraments anticonceptius gratuïtament als centres públics de salut, però només a les dones casades.

L’anticoncepció d’emergència (també coneguda com la “píndola de l’endemà”) és legal en tots els països enquestats. Tanmateix, en quatre països (Albània, Andorra, Hongria i Rússia) encara es requereix una prescripció per obtenir la Contracepció d’Emergència.
Andorra, queda l’última de la llista amb un 18,8%.

Altres publicacions…

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *