El ministeri de salut condiciona la salut sexual i reproductiva de les dones

4 juny 2018

Segons recull avui el “Diari d’Andorra”, la coneguda com a “píndola de l’endemà”, per evitar embarassos no desitjats, requereix recepta mèdica a Andorrra, tot i que a la capsa del medicament s’explicita que no és necessària.

Els països veïns i la gran majoria d’estats del món no la demanen, però a Andorra des de fa anys hi ha una circular ministerial en vigor que obliga als farmacèutics a fer-ho.

En aquest sentit, el farmacèutic, quan algú va a la farmàcia per adquirir la píndola se’l deriva a l’hospital perquè obtingui una recepta d’urgències perquè se li pugui dispensar. Fet que no passa quan es demanen antibiòtics- que d’altra banda sí requereixen de recepta mèdica.-

Davant aquesta situació, Acció Feminista denuncia la intencionalitat per part del ministeri de voler coartar i condicionar la llibertat sexual i reproductiva de les dones.

Així ho explica Assumpció Lluís, membre de la comissió de salut d’Acció Feminista.

Des del col·lectiu feminista s’insta al Ministeri de Salut a incrementar i millorar els recursos actuals destinats a l’educació sexual i a promoure la prevenció d’embarassos no desitjats, amb programes educatius i no amb entrebancs per adquirir aquesta píndola.

És per aquest motiu que insistim en la necessitat d’impulsar un centre per a la protecció de la salut sexual i reproductiva des d’on les dones tindrien un accés fàcil, controlat i gratuït de la píndola de l’endemà.

Som conscients que la píndola de l’endemà no pot ser utilitzada com un mètode anticonceptiu a causa de la gran quantitat d’hormones que conté, però en qualsevol cas, sempre serà menys perjudicial per la dona que un embaràs no desitjat.

 

 

Actualització 6 de Juny 2018

El Ministeri de Salut del Govern d’Andorra, ens fa arribar el següent comunicat amb la revisió de les condicions de dispensació dels dos medicaments que existeixen actualment a les farmàcia indicats con a anticonceptius d’urgència.

comunicat referent a la revisió, per part del Ministeri de Salut, de les condicions de dispensació dels dos medicaments que existeixen actualment a les farmàcia indicats con a anticonceptius d’urgència
comunicat referent a la revisió, per part del Ministeri de Salut, de les condicions de dispensació dels dos medicaments que existeixen actualment a les farmàcia indicats con a anticonceptius d’urgència, página 2

Veure el document en format PDF.

Altres publicacions…

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *