Modificació del Manifest Feminista

28 setembre 2018

Acció Feminista d’Andorra és una associació en vies de constitució que va néixer el passat 8 de març, dia de la reivindicació del dret a una igualtat efectiva entre dones i homes.

En aquell primer moment,  es va consensuar un manifest en què es reivindicaven un seguit de mesures per caminar cap a la igualtat efectiva, i en el que – entre altres coses- es defensava la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics.

Des d’aleshores, l’entitat ha treballat intensament en la constitució de les diferents comissions de treball que han desenvolupat tot un seguit de propostes i recomanacions en diferents àmbits, com ara les aportacions fetes a la Llei d’Igualtat i d’eliminació de la discriminació, impulsada pel Ministeri de Justícia i Interior.

Avui 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, comuniquem que en la darrera assemblea general d’Acció Feminista d’Andorra celebrada el passat 20 de Setembre, es va aprovar modificar el Manifest Feminista per incloure la defensa de la Despenalització de l’Avortament per terminis de manera lliure, tal i com reconeixen els països democràtics del nostre entorn.

A Acció Feminista d’Andorra defensem una maternitat responsable, una maternitat escollida, que permeti que qualsevol dona,  davant un embaràs, pugui triar amb garanties, el que vol fer amb el seu cos, respectant les seves creences i el seu moment vital.

Despenalitzar l’avortament per terminis no significa obligar ningú a avortar, sinó donar l’opció a aquella dona que esculli aquesta opció, a fer-ho amb totes les garanties econòmiques i sanitàries.

En aquest sentit, ens sumem a la demanda feta per les nostres companyes d’Stop violències i defensem la necessitat que Andorra obri un debat franc que permeti trobar la manera de conjugar la tradició amb la defensa dels nostres drets.

Des d’AFdA continuarem treballant per una societat més igualitària, en què l’avortament sigui la darrera opció, però on l’avortament sigui una opció més. Una opció segura, legal i l’abast de totes.

Altres publicacions…

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *