#trenquemlo, la campanya d’AFdA pel 8 Març 2020

2 març 2020

Aquest 2020 AFdA ha escollit el lema #trenquemlo per al Dia internacional de la dona treballadora, que consisteix en una desena d’imatges en què diversres dones tenen el rostre encastat contra un vidre.  En la roda de premsa presentació de la campanya, varem explicar que hem escollit aquest material com a «metàfora» que demostra «l’expressió del patriarcat tal i com el vivim». Es tracta d’una estructura «que no es veu, que oprimeix, però que no es nota, com el patriarcat».
La idea per la campanya va sorgir després d’una visita a l’exposició Feminismes, que es va mostrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCB), en què vam conèixer el treball de diverses artistes, com Ana Mendieta, que van utilitzar el vidre com a metàfora de la pressió que el patriarcat exerceix sobre les dones.

Les imatges han sigut ideades i realitzades per la fotògrafa del PERIÒDIC Maricel Blanch. A partir d’avui es difondran a través de les xarxes socials d’AFdA un cartell amb una imatge i un missatge que conté dades oficials sobre violència masclista o l’avortament.

Per al proper 8 de març l’AFdA també ha preparat una performance, que anirà a càrrec de la psicòloga i artterapeuta Yolanda Blanco. I també una representació de microteatre de l’obra Les molt il·lustres, de les actrius Elena Santiago i Txell Díaz a la Fada Ignorant a partir de les 12 h.

Altres publicacions…

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *