Concentració del 8 de Març 2020

10 Març 2020

Companyes, companys la lluita per la igualtat efectiva entre dones i homes ha de seguir als carrers. Les associacions que representen aquest moviment social, són l’expressió del que passa en el si de la ciutadania.

Per tant només des de la col·lectivitat i la solidaritat es poden aconseguir canvis! Gràcies un anys més per estar aquí!

Els missatges que al llarg de tot l’any llencem són clars però sembla no volen ser rebuts. Llavors, parlem clar companyes:

.- Als i les representants de les nostres institucions: Volem lleis i normes de convivència més justes per a tothom. Si no acabem amb la violència contra les dones, en totes les seves formes, la democràcia no serà mai ni justa ni legítima. Perquè fer política feminista no només millora la vida de les dones sinó que fa de les societats, uns espais més justos per a totes les persones. No tingueu por a avançar en matèria de drets, nosaltres no el tenim.

.- Als sectors negacionistes: El feminisme és un pensament crític basat en l’evidència que les dones patim violència i discriminació pel fet de ser dones. No estem disposades a fer ni un pas enrere per evitar que prosperin arreu, actituds que neguen les violències masclistes i les desigualtats de gènere. A Andorra s’han atès 327 dones al 2019 per casos de violència de gènere. Des de 2006, han estat 1.255. No és una opinió, són dades reals darrera de les quals hi ha vides. Negar-ho és immoral i perillós!

.- A la societat en general: tenim molta feina per endavant! Existeix una discriminació sistèmica de les dones en tots els àmbits de la vida: personal, familiar, laboral i social.

Per aconseguir-ho cal impulsar mesures concretes i efectives que tothom pot implementar en el seu dia a dia:
• Educant en valors i models igualitaris.
• Promovent l’equitat i la co-responsabilitat en l’ús del temps.
• Fomentant la participació política i social per enfortir l’empoderament personal i comunitari de les dones.
• Visibilitzant la presència de les dones en la societat i treballant per una comunicació no sexista.
• Exigint la transversalitat de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques.
• Prevenint i erradicant la violència masclista en tots els àmbits.
• Reduint la precarietat i discriminació del mercat laboral

Aquests són els principis, objectius i demandes que ens guien per construir una Andorra més democràtica i igualitària per tothom.

Companyes, companys, la solidaritat és el nostre motor i la presència als carrers en el nostre dia a dia, la nostra arma.

Esperem trobar la vostra complicitat i suport en aquest camí que entre tots i totes, ha de ser irreversible.

Altres publicacions…

Manifest Feminista

Manifest Feminista

A Andorra, ens queden moltes fites per assolir. És inacceptable que al nostre país les dones encara hàgim de patir...

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *