L’AFdA presenta les activitats per al 8M 2022

3 març 2022

Un any més, l’associació Acció Feminista d’Andorra (AFdA) commemora el 8 de març, Dia internacional de la dona, amb diversos actes.

El pròxim dimarts 8 de març del 2022, Acció Feminista d’Andorra llegirà un manifest a les 13 hores a la plaça Lídia Armengol Vila, d’Andorra la Vella. L’Associació de Dones d’Andorra (ADA) també llegirà el seu en el mateix acte. L’activitat s’organitza conjuntament, però cada entitat llegirà el seu manifest.

I a partir de les 18 hores, a La Fada Ignorant, “música, humor i mala llet feminista!

De les 18 a les 21 hores, s’organitzaran diverses activitats relacionades amb els pits de la dona, amb motiu del tema Ay mamá, de Rigoberta Bandini, convertit en un himne i que va optar a representar Espanya al Festival d’Eurovisió:

En primer lloc, Yolanda Blanco i Aurora Baena presentaran la campanya del 8M i el fanzine d’Acció Feminista d’Andorra, que es podrà comprar durant la vetllada a La Fada Ignorant. A continuació, Tet a tet Ha Art, amb les historiadores de l’art Aurora Baena i Meritxell Blanco, que presentaran la seva selecció de les deu millors representacions de pits en l’art.

També escoltarem la secció Toi, toi, toi, de Jonaina Salvador, al programa ‘Els matins de la Nacional’, de RNA, en què la presidenta de l’entitat Andorra Lírica va parlar de l’òpera Les mamelles de Tirèsias, mentre projectem imatges de l’òpera. I per acabar, la doctora Júlia Martínez-Illescas ens parlarà de la salut mamària i l’actriu Txell Díaz farà una lectura dramatitzada.

I continuarem la celebració amb molta música feminista i bon ambient a La Fada Ignorant, a qui agraïm la seva col·laboració.

La celebració del 8M ha començat aquesta setmana amb una campanya gràfica a les xarxes socials de l’entitat (Facebook, Twitter i Instagram), amb imatges de collages creats per les sòcies d’AFdA durant un taller organitzat per dissenyar un fanzine creatiu que representa les violències que pateixen les dones, i amb el lema ‘Feministes de guàrdia‘. Les primeres imatges han tractat sobre la prohibició de l’avortament (a Andorra és un delicte penal en tots els supòsits) i la bretxa salarial (les dones cobren, de mitjana, 530 euros menys que els homes). Els pròxims collages es referiran a la violència masclista, l’educació, la cosificació, la pobresa i la maternitat.

A més, l’entitat Andorra Lírica ha engegat les activitats del 8M aquesta setmana a Ràdio Nacional d’Andorra (RNA). La presidenta de l’associació, la cantant Jonaina Salvador, ha explicat al programa Els matins de la Nacional l’òpera Les mamelles de Tirèsias, una opèra bufa surrealista en dos actes amb música de Francis Puolenc, basada en l’obra homònima de Guillaume Apollinaire escrita el 1903, però representada per primera vegada el 1917.

Altres publicacions…

0 Comentaris

Publica un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *